5 Tanda Anda Berkulit Wajah Sensitif Atau Tak, Perhatikan 5 Tanda Ini

Berapa ramai di kalangan kita yang benar-benar kenal jenis kulit sendiri? Iyalah, paling tidak pun tahu kulit muka tu jenis berminyak, normal atau sensitif. Bila dah kenal dengan kulit, barulah senang nak cari produk yang sesuai, betul tak?

Sesetengah orang mungkin tiada masalah nak guna apa pun jenis produk, tetapi sesetengah yang lain pantang salah sikit, mulalah jerawat bermaharajalela. Bila kulit muka bermasalah, akan timbul rasa kurang yakin dengan diri sendiri.

Kami Kongsikan antara tanda seseorang itu mempunyai kulit sensitif.

1. Kulit Kemerahan dan kelihatan nipis

Kulit sensitif merengsa dengan mudah kerana lebih nipis dan halus menyebabkannya merengsa bila terdedah kepada sinaran matahari dan udara tercemar.

2. Gatal

Mereka yang mempunyai kulit sensitif ni, akan mudah gatal disebabkan lapisan kulit lebih nipis dan menegang.

3. Rasa terbakar

Paling tak tahan tentunya rasa pedih, kulit rasa mencucuk dan seperti terbakar.

4. Mudah breakout

Mereka yang mempunyai kulit jenis ini sangat sensitif terhadap bahan kimia dan mudah ditumbuhi jerawat.

5. Bekas jerawat

Dahlah pantang salah sikit mudah break out, kesan jerawat pun susah nak hilang.

Anda yang ada masalah seperti ini? Jangan stress!

Paling penting, kenalah amalkan rutin penjagaan kulit yang baik dan betul, menggunakan produk yang sesuai bagi memastikan kulit cantik tanpa komplikasi.

Salah satu daripadanya adalah dengan menggunakan Set AQUA Beauty.

1. Mulakan dengan AQUA Pore Luminous yang berfungsi sebagai deep cleanse pada pori sebelum menggunakan sebarang jenis pencuci muka selain bertindak sebagai make up remover. Dah jimat di situ.

Ia membantu mengurangkan masalah jeragat, kulit kusam dan parut.

AQUA Pore Luminous

2. Untuk hasil efektif gunakan AQUA Face Wash Cleanser selepas menggunakan AQUA Pore Luminous. Ia sesuai untuk semua jenis kulit KECUALI kulit sensitif atau jerawat kerana ia mengandungi scrub dan juga Menthol.

AQUA Face Wash Cleanser

3. Jika anda mengalami masalah jerawat, gunakan combo AQUA iaitu AQUA Pore Luminous dan AQUA Anti Acne Serum untuk mengurangkan pertumbuhan jerawat sebaiknya 2 hari sebelum jerawat muncul terutama bagi mereka yang mengalami jenis Hormonal Acne.

AQUA Anti Acne Serum

4. Bagi yang tak lekang dengan gincu dan foundation. Cuba guna AQUA Lipsmatte dan AQUA Light Perfect Ultra HD Foundation untuk hasil muka sekata dan bibir menawan 😉

AQUA Lipsmatte & Light Perfect Ultra HD

Dapatkan produk ini secara COMBO untuk LEBIH PENJIMATAN. Klik sini untuk terus pembelian di web

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *